Wendelien de Jongh

Wie is Wendelien de Jongh?

Wendelien-VerbeekSinds augustus 2005 woon en werk ik in Den Haag.
Ik ben zowel in Engeland als in Nederland lid van de beroepsverenigingen, STAT en NeVLAT. Van september 2006 t/m september 2008 was ik voorzitter van de NeVLAT, de Nederlandse Vereniging van Leraren in de F. M. Alexander Techniek.

Mijn persoonlijke ervaring met de Alexander Techniek begint als mijn cello lerares in Londen mij hierop attendeert. Ik had pijn in mijn rechter schouder tijdens het spelen en dit werd door de Alexander lessen spoedig aanzienlijk minder tot het tenslotte verdween. Dit wekte mijn belangstelling en ik besloot in 1984 de full-time, drie jarige opleiding te volgen voor docent in de Alexander Techniek.

Tijdens en na mijn opleiding heb ik vele lessen gehad van eerste generatie leraren, opgeleid door F.M. Alexander zelf zoals: Walter Carrington, Patrick Macdonald, Peggy Williams, Marjorie Barlow en Margaret Goldie.

Na voltooiing van de opleiding hield ik praktijk aan huis en in het Centre for the Alexander Technique in Bloomsbury, Londen.

In 1989 begon ik mijn werk aan de Royal Academy of Dramatic Art te Londen waar ik tot de zomer 2005 les heb gegeven.

In 1992 volgde ik een collega op die aan Eton College, Windsor werkte. Ik werkte er binnen de afdeling voor muziek en voornamelijk met de “Music Scholars” en docenten. Hier heb ik tot en met 1996 les gegeven.

In die zelfde periode introduceerde ik de Alexander Technique aan de meisjes van St. Paul’s Girls School te Londen. Ook hier viel de Techniek onder de afdeling “muziek”, maar ook vele niet musicerende leerlingen en docenten kwamen voor lessen.

In 2000 haalde ik het certificaat als NLP practitioner met daarop volgend in 2002/2003 het certificaat van de UK Coaching Academy als life/personal coach.

In 2010 heb ik nog een jaar training gevolgd in counselling en coaching, deze keer bij de Academy for Counselling and Coaching The Hague ( wel weer in het Engels). Level 1 heb ik afgesloten met certificaat.

Sinds september 2015 tot februari 2020 werkte ik als part-time AT docente aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Sinds 2006 heb ik ook mijn eigen praktijk in Den Haag (Marlot).

Ik ben moeder van een volwassen dochter en zoon en grootmoeder van twee kleinzoons: Hein en Thijs.